Cum munca hibridă generează oportunități pentru servicii alimentare | CO- de către Camera de Comerț a SUA Cunoașteți CO—100 din 2025: Aflați mai multe despre cele mai bune mici afaceri din acest an! Sari peste conținutul principal Sari peste subsol CO– de către Camera de Comerț a SUA Începeți Tot ce trebuie să știți pentru a vă începe propria afacere. De la idei de afaceri la cercetarea concurenței. Începeți Rulați Sfaturi practice și reale despre cum să vă gestionați afacerea - de la gestionarea angajaților la ținerea cărților Rulați Creșteți Cele mai bune sfaturi ale experților despre cum să vă dezvoltați afacerea - de la atragerea de clienți noi la păstrarea clienților existenți mulțumiți și având capitalul necesar pentru a face asta. Creșteți O companie bună Antreprenorii și liderii din industrie își împărtășesc cele mai bune sfaturi despre cum să-și ducă compania la nivelul următor. Companie bună Ghiduri de produse Lăsați-ne să ajutăm afacerea dvs. să găsească cele mai bune unelte și soluții pentru a prospera și a crește. Ghiduri de produse Conectați-vă Înregistrați-vă Începeți Tot ce trebuie să știți pentru a vă începe propria afacere. De la idei de afaceri la cercetarea concurenței. Idei de afaceri Strategie Startup Rulați Sfaturi practice și reale despre cum să vă gestionați afacerea - de la gestionarea angajaților la ținerea cărților Finanțe Resurse Umane Tehnologie Finanțarea afacerilor Creșteți Cele mai bune sfaturi ale experților despre cum să vă dezvoltați afacerea - de la atragerea de clienți noi la păstrarea clienților existenți mulțumiți și având capitalul necesar pentru a face asta. Clienți Marketing Vânzări Prosperitate O companie bună Antreprenorii și liderii din industrie își împărtășesc cele mai bune sfaturi despre cum să-și ducă compania la nivelul următor. Studioul de creștere Întrebați consiliul Leap Launch Pad Ghiduri de produse Lăsați-ne să ajutăm afacerea dvs. să găsească cele mai bune unelte și soluții pentru a prospera și a crește. Abonați-vă la newsletterul nostru Participați la un eveniment Despre noi CO— BrandStudio Căutați camera dvs. locală? Cameră Finder Interesat să colaborați cu noi? Kit Media O companie bună » Launch Pad Cererea pentru mese de tip restaurant acasă generează oportunități pentru magazinele alimentare Magazinele de alimente își îmbunătățesc ofertele alimentare pentru a replica experiențele de dining externe, inclusiv prin restaurante cu servicii complete, în interior, au declarat executivii pentru CO—. De: Mark Hamstra , contributor Partajați Icona de marcaj necontrolată Salvați SpartanNash caută să ajute consumatorii să pregătească mese de calitate restaurant acasă cu linia sa de marcă proprie, Finest Reserve by Our Family. — SpartanNash De ce este important: 25% dintre consumatori au spus că înlocuiesc mese din restaurante de tip rapid/casual cu achiziții din retail, conform raportului Power of Foodservice at Retail de la FMI, Asociația Industriei Alimentare. Între timp, cheltuielile pentru servicii alimentare în deli-urile supermarketurilor au crescut cu 4,2% în 2023, la 49,9 miliarde de dolari, arată raportul. Pe fondul acestui context și în urma creșterii muncii la distanță și hibrid, lanțurile de magazine alimentare fac pregătirea meselor mai convenabilă și sofisticată pentru consumatori, ajutându-i să recreeze preparate de tip restaurant aproape de casă și chiar oferind experiențe de dining în interior. Magazinele de alimente caută să capteze o pondere în creștere a cheltuielilor consumatorilor pe mese, poziționându-se ca alternative convenabile, de înaltă calitate și accesibile la restaurant. Companiile de supermarketuri, inclusiv SpartanNash, The Fresh Market, Gelson’s, Hy-Vee și H-E-B, sunt printre cele care au adoptat această tendință. Retailerii și restaurantele au luptat de mult pentru ceea ce se numește uneori „partea stomacului”, sau suma pe care consumatorii o cheltuiesc pe produse alimentare comparativ cu mesele preparate în restaurante. Factorii economici joacă un rol important în această competiție pentru cota de piață. În timpul unei economii puternice, consumatorii sunt mai predispuși să cheltuie bani pe mese în restaurante; invers, în perioade economice mai dificile, consumatorii tind să capitalizeze economiile de costuri prin cumpărarea ingredientelor pentru mese din magazinele alimentare. Deși gătitul meselor acasă a devenit mult mai frecvent în timpul pandemiei, consumatorii au început să revină la restaurante pe măsură ce restricțiile s-au relaxat. Totuși, retailerii de alimente au reușit să păstreze o parte din cheltuielile pentru mese, căutând să facă pregătirea meselor mai convenabilă pentru clienții lor și ajutându-i să recreeze experiențe de tip restaurant. Raportul Power of Foodservice at Retail 2023 de la FMI — Asociația Industriei Alimentare , cea mai mare organizație de comerț din industria alimentară de retail, a constatat că cumpărătorii au început să-și crească cheltuielile pentru alimente preparate din departamentele deli ale supermarketurilor, unde sunt vândute majoritatea alimentelor preparate. Alimentele preparate din supermarket sunt cele mai susceptibile să înlocuiască achizițiile de mese din restaurantele de tip rapid sau casual: raportul a constatat că 25% dintre cumpărători au spus că înlocuiesc aceste tipuri de mese din restaurante cu achiziții din retail, în creștere față de 17% care au spus că o fac în anul precedent. De asemenea, citează date de la NIQ (cunoscut anterior sub numele de Nielsen), arătând că vânzările în dolari din servicii alimentare deli din supermarketuri au crescut la 49,9 miliarde de dolari în anul care s-a încheiat în octombrie 2023, în creștere cu 4,2% față de perioada anului precedent. Se așteaptă ca tendința să continue, conform raportului FMI. Printre factorii care favorizează creșterea cheltuielilor pentru servicii alimentare din magazinele alimentare se numără tendința spre muncă hibridă/la distanță. Aproape 20% dintre cumpărători au raportat că consumă alimente preparate din deli-uri de magazine alimentare cu cel puțin puțin mai des din cauza schimbărilor în situațiile lor de muncă la distanță, prânzul având cele mai mari câștiguri din aceste schimbări. SpartanNash se concentrează pe soluții de mese: „Clienți pretențioși” nu vor sacrifica calitatea sau aromele Tony Sarsam, CEO-ul retailerului și grosistului de alimente SpartanNash, a declarat că consumatorii caută experiențe alimentare indulgente și caută arome și mărci locale. SpartanNash a căutat să atragă acești clienți cu soluții inovatoare care oferă opțiuni de mese proaspete convenabile și accesibile, cum ar fi mesele sale de restaurant pentru a merge. „Clienții noștri pretențioși prioritizează din ce în ce mai mult valoarea fără a dori să sacrifice calitatea sau aromele”, a spus el. Tony Sarsam, CEO-ul retailerului și grosistului de alimente SpartanNash, a declarat că consumatorii caută experiențe alimentare indulgente și caută arome și mărci locale. Acest lucru a dus la lansarea recentă a liniei sale de marcă proprie, Finest Reserve by Our Family, care aduce arome sofisticate și produse în portofoliul său de mărci, menținând în același timp un accent pe valoare. „Această gamă este menită să depășească așteptările clienților noștri și să ofere o experiență de marcă privată și mai rafinată, în special în scenariile de gătit acasă”, a spus Sarsam. Colecția include pizza congelate artizanale, paste sofisticate, sosuri, dressing-uri și marinade, condimente premium, sare și amestecuri de condimente, precum și ciocolată și vinuri. „Este proiectată pentru a angaja simțurile cu arome autentice și o abordare proaspătă a ingredientelor tradiționale”, cu scopul de a ajuta clienții să creeze experiențe memorabile de mese acasă, a spus Sarsam. Producătorii de alimente au încercat de asemenea să răspundă cererii consumatorilor pentru confort în ceea ce privește prepararea meselor. Ei oferă mai multe dintre ceea ce Sarsam a descris ca produsele „doar adăugare”, care fac ușor pentru consumatori să pregătească mese, cum ar fi adăugarea de apă sau ouă, de exemplu. Acestea includ o varietate din ce în ce mai mare de produse asiatice de tip „doar adaos de apă” care oglindesc preparatele la modă disponibile în restaurante, cum ar fi ramen și pho, care sunt disponibile de la companii precum Lotus Foods și Snapdragon. Mesele de mic dejun instant includ linia Just Crack an Egg de scrambled egg-uri instantanee pentru mic dejun, care permit consumatorilor să prepare un mic dejun ușor acasă cu doar adăugarea unui ou. Consumatorii gravitând de asemenea spre mix-uri de coacere „doar adăugați” pentru o varietate de delicatese, de la biscuiți la brownie-uri și cupcakes. „Există un continuum de confort, iar cele mai scumpe articole sunt de obicei cele mai convenabile, opțiuni gata de consum, de tip grab-and-go”, a spus Sarsam. „Pe de altă parte, aveți făină albă și alte ingrediente brute. Observăm că cei mai mulți consumatori se așează în mijloc cu opțiuni de tip ‘doar adăugați’ care devin din ce în ce mai populare.” Asortimentul de marcă proprie SpartanNash a câștigat, de asemenea, pondere de piață, iar Sarsam a spus că se așteaptă la un impuls continuu cu inovația de produse noi. În plus față de produsele mai naturale, organice și pe bază de plante, introducerile planificate includ opțiuni de tip grab-and-go, cum ar fi fructe și legume proaspete tăiate premium, panini la grătar la comandă, sandvișuri artizanale făcute în magazin și platouri pentru petreceri. Cererea pentru soluții convenabile pentru mese se așteaptă să continue să crească, a spus el. „Ca rezultat al tendințelor macroeconomice, familiile sunt încă prudente cu cheltuielile lor discreționare, iar noi anticipăm că vor continua să depindă de magazinele de alimente pentru opțiuni simple, dar sofisticate pentru mese”, a spus Sarsam. Oferirea „Little Big Meals” a Fresh Market oferă soluții pentru mese care mimează ofertele pe care consumatorii le-ar găsi altfel doar în restaurante. — The Fresh Market De la „Little Big Meals” pentru familii care mimează mesele de restaurant la demo-uri de gătit livestream Unele magazine alimentare, cum ar fi Gelson’s și The Fresh Market, au ajutat de mult clienții lor să rezolve nevoile de preparare a meselor. The Fresh Market, cu 162 de magazine pe Coasta de Est și în Midwest, este printre retailerii de magazine alimentare care au pus acum un accent pe pregătirea meselor de calitate restaurant ca un aspect central al poziționării lor competitive. Printre inițiativele recente se numără o ofertă numită „Little Big Meals” care oferă soluții pentru mese care mimează ofertele pe care consumatorii le-ar găsi altfel doar în restaurante. Mesele includ tot ce este necesar pentru a pregăti rapid preparate precum fajitas, tacos de stradă, chiftele sau stir fry (opțiunile se schimbă săptămânal). Sunt prețuite „pentru a hrăni o familie de patru fără a-ți goli bugetul”, spune retailerul. Compania a fost, de asemenea, în frunte în a ajuta clienții să-și creeze mese de sărbătoare acasă. Este una dintre puținele lanțuri de supermarketuri care au adoptat cumpărăturile livestream, oferind sfaturi de gătit, rețete și sfaturi de planificare a meselor de sărbători, complet cu link-uri pentru achiziții. Recent, livestream-urile au inclus sfaturi pentru prepararea unui brunch pentru Ziua Mamei, cu o demonstrație de rețetă pentru gogoși de mere și unele sugestii pentru vinuri și aranjamente florale; și Cinci de Maio Fusion Style, cu sfaturi pentru crearea unui meniu de tamales, tacos, chips-uri și sos, margarite și alte preparate. Gelson’s, între timp, care operează 28 de supermarketuri în sudul Californiei, a adoptat de asemenea conceptul de oferi mese de calitate restaurant, cu kit-uri de mese „What’s 4 Dinner” pentru patru persoane și mesele „Dinner 2 Nite” pentru două persoane. „Așezați-vă, relaxați-vă și bucurați-vă de două porții de masă de calitate restaurant pregătită de bucătarii noștri”, spune retailerul în promovarea meselor. Opțiunile includ un kebab de citrice cu usturoi și legume, pui Romano cu paste și sparanghel, și multe altele, inclusiv unele opțiuni pe bază de plante. Mesele sunt complet gătite și refrigerate și vin cu instrucțiuni de reîncălzire. H-E-B are aproximativ două duzini de restaurante cu barbecue în magazin numite True Texas BBQ și operează alte concepte axate pe produse alimentare precum pizza, sushi și mâncarea mexicană. — H-E-B Restaurante în marcă în magazin: „Nu pare că ești într-un supermarket” Totuși, alte supermarketuri, inclusiv Hy-Vee și H-E-B, au dus mesele de calitate restaurant un pas mai departe și au deschis restaurante de marcă de dimensiuni complete în interiorul magazinelor lor. Hy-Vee, de exemplu, care operează peste 300 de supermarketuri în mijlocul Statelor Unite, este bine cunoscut pentru varietatea sa de restaurante în magazin. Ofertele sale de preparate alimentare chinezești, denumite HyChi, au o bază loială de fani și operează curți alimentare în magazin care prezintă mai multe mărci de restaurante, inclusiv The Hibachi, Mia Pizza, Nori Sushi și altele. Hy-Vee are, de asemenea, un parteneriat cu Wahlburgers (lanțul de la frații celebri Wahlberg) pentru a opera restaurantele sale în unele dintre supermarketurile sale. H-E-B, un operator regional care operează majoritatea celor peste 400 de locații în Texas, a fost, de asemenea, în avangarda tendinței restaurantelor în magazin. A deschis recent o sală de alimente în magazin numită Main Streat by H-E-B Food Hall & Bar într-un supermarket din Austin, oferind șase concepte diferite de servicii alimentare de marcă. De asemenea, are aproximativ două duzini de restaurante cu barbecue în magazin numite True Texas BBQ și operează alte concepte axate pe pizza, sushi, pui la grătar, mâncare mexicană și o locație a unui restaurant de fructe de mare numită True Texas Boil în Houston. True Texas BBQ de la H-E-B a fost numit, de fapt, cea mai bună rețea de restaurante cu barbecue din Texas de către Texas Monthly în 2019. „Fiecare locație a True Texas BBQ este proiectată ca un restaurant independent - cu un contre de comandă, mese și băuturi cu sifon,” a explicat revista. „Nu pare că ești într-un supermarket.” CO— se străduiește să vă aducă inspirație de la experți respectați. Cu toate acestea, înainte de a lua vreo decizie de afaceri, ar trebui să consultați un profesionist care poate să vă consilieze pe baza situației dvs. individuale. CO— se angajează să vă ajute să începeți, să rulați și să dezvoltați mica dvs. afacere. Aflați mai multe despre beneficiile apartenenței la micile afaceri în Camera de Comerț a SUA, aici. Interesat de o apartenență a micii afaceri? Aflati cum Camera de Comerț a SUA poate ajuta compania dumneavoastră să crească și să prospere în mediul de afaceri în continuă evoluție de astăzi. Conectați-vă cu echipa noastră pentru a învăța cum o apartenență la micii afaceri poate beneficia rezultatele financiare și ajuta la atingerea obiectivelor dumneavoastră. Aflați mai multe Abonați-vă la newsletterul nostru, Midnight Oil Sfaturi de afaceri, știri și tendințe, livrate săptămânal Email Abonați-vă Prin înscriere, acceptați Politica de confidențialitate CO—. Puteți să renunțați în orice moment. Publicat pe 3 septembrie 2024 Pentru mai multe strategii de afaceri Strategia Adaptați aceste strategii mari de afaceri pentru a câștiga în sâmbăta micilor afaceri Strategia Îmbunătățiți pregătirea pentru dezastre cu programul de pregătire pentru reziliență Strategia Cum să obțineți un permis de vânzare și un ID de impozit pe vânzări Continuând pe site-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor noastre în scopuri statistice și de personalizare. Aflați mai multe Sunt de acord Conceput pentru proprietarii de afaceri, CO— este un site care conectează minți similare și oferă informații acționabile pentru o creștere de nivelul următor. Contactați Camera de Comerț a SUA 1615 H Street, NW Washington, DC 20062 Linkuri sociale Instagram LinkedIn Twitter Facebook Flipboard Căutați cameră locală? Căutare cameră Rămâneți la curent Newsletter Înscrieți-vă Interesat să colaborăm cu noi? Kit Media © 2025 CO— de către Camera de Comerț a SUA Contact Despre noi Confidențialitate Accesibilitate Termeni Harta site-ului RSS Kit Media