De ce crede Coca-Cola și Pepsi că sucul 'dirty' este o oportunitate pentru restaurante | Restaurant Dive Sări la conținutul principal CONTINUĂ PE SITE ➞ Nu rata știrile de mâine din industria restaurantelor. Lasă newsletterul gratuit de la Restaurant Dive să te țină informat, direct în inboxul tău. Prin înscrierea pentru a primi newsletterul nostru, ești de acord cu Termenii și Condițiile noastre. Te poți dezabona oricând. Caută un articol din De ce crede Coca-Cola și Pepsi că sucul 'dirty' este o oportunitate pentru restaurante Cererea consumatorilor pentru băuturi premium și personalizabile determină producătorii de băuturi răcoritoare să adauge totul, de la fructe uscate la înghețată aromată în băuturi. Publicat pe 12 august 2025, Aneurin Canham-Clyne Reporter publicare partajare articol imprimare email licență Gama Drips de la Pepsi face parte dintr-un efort mai amplu al producătorilor de băuturi răcoritoare de a se adapta la cererea consumatorilor pentru băuturi premium, atractive vizual. Cu amabilitatea PepsiCo. Coca-Cola și Pepsi sunt coloana vertebrală umilă a multor programe de băuturi din restaurante, fiind sinonime în multe cazuri cu fast-food-ul. Dar, pe măsură ce partajarea pe rețelele sociale generează o cerere tot mai mare de băuturi premium, sortimentele de băuturi ale principalelor mărci de băuturi răcoritoare ar putea suferi o transformare. Un exemplu clar al acestui fenomen sunt „sucurile dirty”, modificate cu siropuri, creme și alte ingrediente adăugate, a spus Megan Tallman, vicepreședinte Coca-Cola Freestyle și Inovație în Foodservice. Deși înghețata cu bere de rădăcină și crèmele cu ou există din secolul al XIX-lea, categoria modernă de suc dirty a început în anii 2010. Tendința a început în Utah cu concepte de restaurante precum Swig, care inițial servia sucuri amestecate cu creme, conform Utah Business Journal. Categoria de meniu s-a extins de-a lungul timpului pentru a include sucuri care au o varietate mai largă de ingrediente. „Nu este o modă, este o tendință”, a spus Tallman. Sucurile dirty câștigă prominență în meniu Operatorii văd sucurile dirty ca pe o modalitate de a adăuga oferte limitate în timp care să diferențieze restaurantele de concurenți. Tallman a spus că restaurantele cu care colaborează Coca-Cola au îmbrățișat LTO-uri care tind să genereze sume mai mari. „Consumatorii care cumpără un LTO cheltuiesc mai mult. În medie, cheltuiesc cu 3 dolari mai mult per vizită,” a spus Tallman. Deși aceste date includ toate LTO-urile, creșterea LTO-urilor de băuturi a depășit gustările și alte categorii, a adăugat Tallman. Un motiv pentru aceasta este că băuturile sunt ușor de modificat și adaptat, permițând inovația rapidă. PepsiCo profită de tendința către sucuri premium cu linia sa Drips, o serie de băuturi amestecate destinate consumatorilor de băuturi premium, a declarat Scott Finlow, CMO global pentru foodservice la Pepsi. Drips combină produse standard Pepsi cu aditivi și arome noi. La National Restaurant Association Show din Chicago în mai, Pepsi a prezentat mai multe băuturi Drips, inclusiv Strawberry Basil Starry, Lipton Mango Horchata și o băutură cu s’mores realizată cu Pepsi Zero Sugar. Pepsi a testat băuturile Drips la mai multe colegii și universități în 2024, iar testul a fost primit cu entuziasm de consumatori, a spus Finlow. „Le place că [băuturile Drips] folosesc brandurile noastre, ceea ce contează pentru ei. Niveluri ridicate de interes, partajare, angajare și repetare,” a adăugat Finlow. „Sunt dispuși să plătească un premium. Am testat aceste băuturi între 5 și 9 dolari și nu a existat nicio reacție negativă la premiumizare.” Pepsi poate integra brandul Drips în meniurile restaurantelor, deși acest lucru necesită un anumit grad de instruire pentru operatori. Cu toate acestea, costul instruirii lucrătorilor pentru implementarea unui program de băuturi ceva mai complex ar fi compensat mai mult prin creșterea traficului și a veniturilor, a spus Finlow. Ca și Pepsi, Coca-Cola caută să ofere mai multe băuturi premium non-alcoolice, precum băuturi create manual. „Mixologia este cu adevărat importantă pentru consumatorul din generația Z,” a spus Tallman. „Ei își doresc personalizare, cum vor și când vor.” Viziunea companiei pentru aceste sucuri premium este o băutură bazată pe un produs Coca-Cola clasic, cum ar fi Sprite sau Fanta sau Coca-Cola, personalizări de arome, cum ar fi siropuri, arome pe marginile paharelor, incluziuni de fructe și aditivi lactate. Melissa Mackay, vicepreședinte senior de marketing și informații la Westrock Coffee, a spus că tendința sucurilor dirty estompează liniile dintre diferitele categorii de băuturi. În ciuda apariției uneori dramatice a sucurilor dirty, Tallman a spus că aromele care de obicei performează bine sunt cele cu care consumatorii sunt familiarizați. De exemplu, aromele de zmeură albastră, o aromă care există de mai bine de 50 de ani, au văzut vânzări în creștere de la an la an. Unele dintre acestea se pot datora culorii lor strălucitoare, a spus ea. Aromele de mango sunt de asemenea bine primite, poate parțial datorită aspectului lor atractiv. Coca-Cola caută să reproducă o parte din succesul aromelor de mult timp stabilite cu noi siropuri pentru a aroma înghețata în stil soft serve pe baza Berii de rădăcină Barq și Fanta. Siropul Fanta produce o aromă de înghețată cu cremă portocalie în înghețata vanilie. Coca-Cola va testa acest lucru în T4 cu siropul de bere de rădăcină și alte arome ulterioare, a spus Tallman. Băuturile realizate cu înghețată și siropuri seamănă cu slush-urile cu cremă de la Sonic și alte băuturi premium QSR. Popularitatea magazinelor de sucuri dirty, cum ar fi Swig, poate determina companiile de băuturi și QSR-uri să își extindă oferta de băuturi pentru a se apăra de rivali emergenți, capturând totodată vânzările din articolele de meniu cu marje mari. Deși multe dintre inovațiile în domeniul băuturilor din ultimii ani s-au concentrat pe cafeaua rece și refreshere, mai degrabă decât pe sucurile dirty, lanțurile QSR caută să capitalizzeze popularitatea extinsă a băuturilor premium, personalizabile. McDonald’s își încheie CosMc’s, dar va testa unele dintre băuturile sale în 500 de restaurante în septembrie. Yum Brands a căutat, de asemenea, noi băuturi ca un segment important, folosind conceptul KFC’s Saucy pentru a testa băuturi noi, cum ar fi limonade, înghețate și refreshere. Taco Bell face mișcări similare. Pe măsură ce giganții băuturilor își introduc propriile sucuri dirty personalizate și suite de sucuri premium, brandurile de restaurante ar putea să le urmeze exemplul.
Sursa