McDonald's, Dunkin', Starbucks, Dutch Bros lansează băuturi noi Skip Navigation Piețe Afaceri Investiții Tehnologie Politică Video Listă de urmărire Club de investiții PRO Transmisie live Meniu Puncte cheie Lanțurile de restaurante și cafele precum McDonald's, Dunkin', Dutch Bros și Starbucks se îndreaptă spre inovația în băuturi pe o piață aglomerată pentru consumatori. Companiile adaugă băuturi noi pe meniurile lor în căutarea unui impuls în vânzări. Clienții din generația Z, în special, caută băuturi mai noi și mai atrăgătoare. În acest articol MCD Urmărește acțiunile tale preferate CREAZĂ UN CONT GRATUIT urmărește acum VIDEO 3:23 03:23 Lanțurile de fast-food pariază pe băuturi Dacă ți se pare că sunt multe băuturi noi pe meniurile restaurantelor, este pentru că sunt. Conduse de consumatorii mai tineri care doresc băuturi personalizate și reci, lanțuri precum Dunkin', Dutch Bros, Starbucks și McDonald's răspund cererii. Numărul de băuturi oferite de cei mai buni 500 de lanțuri a crescut cu mai mult de 9% în ultimul an, conform raportului Technomic's 2025 Away-From-Home Beverage Navigator. Companiile s-au concentrat și mai mult pe băuturi reci. Ofertele precum cafeaua specială și băuturile energizante au înregistrat cea mai mare creștere pe meniuri în ultimii doi ani, pe măsură ce băuturile calde de cafea și ceai pe meniuri au scăzut, a raportat cercetătorul de piață în iulie. În plus, consumatorii se îndreaptă din ce în ce mai mult către un lanț doar pentru a obține o cafea rece sau o sodă. Anul trecut, principalul factor de vânzări pentru băuturi a fost „îmbunătățirea stării de spirit”, 22% afirmând că aceasta a fost cea mai frecventă motivare pentru vizită, în creștere de la 20% în 2023, a constatat datele. Între timp, 20% au spus că au cumpărat o băutură pentru a „spăla mâncarea”. Cele două ocazii pentru o achiziție și-au schimbat locul față de anul anterior. „Această schimbare sugerează că consumatorii ar putea să se îndrepte spre ocazii mai specifice pentru băuturi, unde băuturile sunt principalul motiv al achiziției de servicii alimentare, în loc de un adaus la mâncare. Aceasta se aliniază cu influxul de concepte bazate pe băuturi în anii recenți”, spune raportul. Un angajat livrează o băutură unui client în fața unei locații Dutch Bros. Coffee din Beaverton, Oregon, SUA. Maranie Staab | Bloomberg | Getty Images Vânzările mai mari de băuturi sunt esențiale pentru jucătorii mari pe măsură ce caută să inverseseze declinul într-un mediu consumator greu. Restaurantele McDonald's din SUA au înregistrat o creștere de 2,5% a vânzărilor în magazinele comparabile în cel de-al doilea trimestru fiscal, în reversând două trimestre consecutive de declinuri interne, concentrându-se pe parteneriate atrăgătoare și oferte de valoare. Însă directorii au atenționat că consumatorii cu venituri mici rămân afectați. Deși Starbucks a înregistrat, de asemenea, vânzări mai bune decât se aștepta în SUA, acestea au scăzut cu 2% față de perioada anului precedent. Încercând să profite de dorința pentru băuturi noi, atrăgătoare, se vor ivi provocări. Technomic preconizează că volumul băuturilor va crește cu 1% până în 2029, dar grupul a spus că este probabil să revizuiască această prognoză în scădere. Clienții sunt de asemenea mai sensibili la prețuri, 61% dintre consumatorii care au observat creșteri de preț afirmând că comanda băuturi mai rar. Ce își doresc clienții din generația Z Succesul multor noi linii de băuturi va depinde de consumatorii din generația Z, care s-au orientat către băuturi personalizate și zaharoase. Dunkin' a văzut cum platforma sa Refreshers colorată și dulce a atins noi recorduri în cel mai recent trimestru, cu vânzările unității crescând cu peste 30% față de anul precedent. Aceasta va lansa meniul de toamnă mai târziu în această săptămână, orientându-se și mai mult către ceea ce caută consumatorii generației Z. Lansarea va include o extindere a liniei Daydream Refresher a starului pop Sabrina Carpenter în Mango și Mixed Berry, împreună cu un Cereal N' Milk Latte, care conține un amestec de espresso și lapte de cereale real care oferă un „gust nostalgico de cereale cu marshmallow”. Curationa băuturilor este cheia pentru clienți — în special pentru consumatorii din generația Z, a spus Jill Nelson, Directorul de Marketing al Dunkin', pentru CNBC. Trebuie să se simtă unic și special în acest mediu. „Pe partea de produse, este vorba în mod covârșitor despre băuturi reci, personalizare și aromă îndrăzneață”, a spus Nelson. „Și apoi, pe partea de promovare... când ne gândim la generația Z, aceasta este o generație care a crescut cu lansări de sneakers și povești care dispar în 24 de ore. Așadar, totul se învârte în jurul modului în care creezi noutăți și combinații de arome interesante pe care nu le poți recrea ușor acasă și care să te facă să te simți în temă când treci prin drive-through și le comanzi.”, a spus ea, adăugând că compania prioritizează viteza și precizia pe măsură ce clienții cer mai multă personalizare. Competiția se va intensifica luna viitoare, deoarece McDonald's intră în categoria băuturilor într-un mod mai semnificativ. Pe 2 septembrie, McDonald's va lansa un test de piață extins în 500 de restaurante din Wisconsin și Colorado de băuturi noi, inclusiv „Creamy Vanilla Cold Brew” și „Toasted Vanilla Frappe”. Un angajat înmânează o băutură unui client la un restaurant McDonald's din Martinez, California, SUA, marți, 4 februarie 2025. David Paul Morris | Bloomberg | Getty Images În plus, gigantul fast-food va lansa „sodă murdară” și Strawberry Watermelon Refreshers, destinate consumatorilor din generația Z. McDonald's a creat oferta având în vedere lecțiile din acum dispărutul concept CosMc's, care s-a bazat pe băuturi personalizate. „Vedem o adevărată mișcare în băuturi, cu mai mulți oameni - în special fanii noștri din generația Z - îndreptându-se către băuturi reci și aromate ca o delicatesă preferată”, a spus Alyssa Buetikofer, Directorul Experienței Clienților și Marketing al McDonald's SUA, într-un comunicat. La ultimul apel privind rezultatele financiare ale McDonald's, CEO-ul Chris Kempczinski a spus că băuturile reprezintă o „mare oportunitate” pentru brand. „Cresc și sunt mai profitabile decât mâncarea. Deci, sunt multe de apreciat, motiv pentru care atât noi, cât și unii dintre competitorii noștri suntem entuziasmați de asta”, a spus Kempczinski analiștilor. El a adăugat că, deși există oferte de valoare în spațiul băuturilor, clienții pot obține multe „produse cu marjă completă” care nu ar trebui să fie reduse. Ofertele cu proteine Noile opțiuni de băuturi depășesc dulce și îndrăzneț. Lanțurile își propun să câștige consumatorii apelând la tendințele de sănătate. Un latte de vanilie cu proteină rece de la Starbucks. Cu amabilitatea: Starbucks În timp ce Starbucks continuă planurile sale de întoarcere „Înapoi la Starbucks” sub CEO-ul Brian Niccol, face mai multe modificări în meniu, inclusiv lansarea de protein cold foam la sfârșitul celei de-a patra trimestre. La apelul recent de venituri al companiei cu analiștii, Niccol a spus că iteme „se integrează în ceea ce a devenit unul dintre cele mai populare modificatoare ale noastre, spuma rece, care a crescut cu 23% de la an la an.” „Protein Cold Foam fără zahăr adăugat este o modalitate ușoară de a adăuga 15 grame de proteină la practic orice băutură rece. Și clienții pot adăuga și aroma dorită”, a spus el. Gigantul cafelei a spus că observă creșteri ale satisfacției în rândul consumatorilor mai tineri. Niccol le-a spus analiștilor că percepțiile despre valoarea clienților erau aproape la maximele din ultimii doi ani în cel mai recent trimestru, datorită câștigurilor în rândul generației Z și milenialilor, care reprezintă mai mult de jumătate din baza sa de clienți. Mizează pe inovație, împreună cu un serviciu clienți mai bun în cadrul noii sale strategii „Green Apron Service”, pentru a ajuta la stimularea afacerii. Lanțul de cafea Dutch Bros a valorificat unele dintre aceste tendințe de băuturi pentru a genera o creștere robustă. Lanțul a avut o performanță excelentă pe bursă - cu o creștere de peste 22% de la începutul anului - și a văzut o creștere de mai mult de 6% a vânzărilor în magazine comparative în cel mai recent trimestru. CEO-ul Christine Barone a spus că laptele cu proteină, care a fost lansat în 2024, a dus la creșterea afacerii. Dar, mai larg, toppingurile și ofertele unice și surprinzătoare sunt o modalitate de a atrage clienți într-un peisaj competitiv dificil, a adăugat ea. „Cred că cheia inovației este să înțelegi când ceva ar putea fi pe cale să explodeze sau ceva ar putea fi de un mare interes și apoi să poți reacționa foarte repede pentru a executa bine”, a spus Barone pentru CNBC. urmărește acum VIDEO 12:00 12:00 Dublând ospitalitatea: COO-ul Starbucks despre 'Green Apron Service' Videoclipuri de ştiri - Contribuit de Drew Troast de la CNBC
Sursa