Cererea consumatorilor pentru băuturi premium, personalizabile, îi determină pe producătorii de sucuri să adauge totul, de la fructe uscate la înghețată moale aromatizată, la sucuri.
Coca-Cola și Pepsi sunt pilonii umili ai multor programe de băuturi ale restaurantelor, sinonime în multe cazuri cu mâncarea rapidă în sine.
Dar, pe măsură ce partajarea pe rețelele sociale generează o cerere tot mai mare de băuturi premium, liniile de băuturi ale principalelor mărci de sucuri s-ar putea transforma.
Un exemplu clar al acestui fenomen este „sucurile murdare”, modificate cu siropuri, creme și alte aditivi, a spus Megan Tallman, vicepreședinte al Coca-Cola Freestyle și Inovației în sectorul alimentației la Coca-Cola.
Deși sucurile cu bere de rădăcină și cremele de ou există din secolul al XIX-lea, categoria modernă a sucurilor murdare a început în anii 2010.
Tendința a început în Utah cu concepte de restaurant precum Swig, care a servit inițial sucuri amestecate cu smântână, conform Utah Business Journal.
Această categorie de meniu s-a extins de atunci pentru a include sucuri care au o varietate mai largă de ingrediente.
„Nu este o modă, este o tendință”, a spus Tallman.
Sucoarele murdare câștigă prominență în meniu Operatorii văd băuturile murdare ca o modalitate de a adăuga oferte limitate de tip LTO care diferențiază restaurantele de competitori.
Tallman a spus că restaurantele cu care lucrează Coca-Cola au adoptat LTO-uri care tind să genereze cecuri mai mari.
„Consumul care cumpără un LTO cheltuie mai mult.
În medie, ei cheltuiesc cu 3 dolari mai mult per călătorie”, a spus Tallman.
Deși aceste date includ toate LTO-urile, creșterea LTO-urilor de băuturi a depășit gustările și alte categorii, a spus Tallman.
Un motiv pentru aceasta este că băuturile sunt ușor de modificat și de schimbat, permițând o inovație rapidă.
PepsiCo profită de tendința către sucuri premium cu linia sa Drips, o serie de băuturi mixte concepute special pentru consumatorii de băuturi premium, a spus Scott Finlow, CMO global al sectorului de alimentație de la Pepsi.
Drips combină produse standard Pepsi cu add-in-uri și arome noi.
La National Restaurant Association Show din Chicago din mai, Pepsi a prezentat mai multe băuturi Drips, inclusiv Strawberry Basil Starry, Lipton Mango Horchata și o băutură s’mores făcută cu Pepsi Zero Sugar.
Pepsi a testat băuturile Drips la mai multe colegii și universități în 2024, iar testul a întâmpinat entuziasmul consumatorilor, a spus Finlow.
„Îi iubesc că [băuturile Drips] utilizează mărcile noastre, este important pentru ei.
Interes ridicat, partajare ridicată, implicare ridicată, niveluri mari de repetare”, a spus Finlow.
„Sunt dispuși să plătească o primă.
Am testat acestea între 5 și 9 dolari și nu a existat niciodată nicio reticență la premiumizare.”
Pepsi poate integra marca Drips în meniurile restaurantelor, deși acest lucru necesită un anumit grad de instruire pentru operatori.
Dar costul instruirii lucrătorilor pentru a implementa un program de băuturi ceva mai intensiv ar fi mai mult decât compensat de creșterile în trafic și cec, a spus Finlow.
La fel ca Pepsi, Coca-Cola caută să ofere mai multe băuturi premium, create fără alcool.
„Mixologia este cu adevărat importantă pentru consumatorii din generația Z”, a spus Tallman.
„Ei doresc personalizare, cum o vor și când o vor.”
Viziunea companiei pentru aceste sucuri premium este o băutură bazată pe un produs clasic Coca-Cola, precum Sprite sau Fanta sau Coca-Cola, personalizări de arome precum siropuri, arome pe marginile cupelor, ingrediente precum fructe și aditivi lactate.
Melissa Mackay, vicepreședinte senior de marketing și perspective la Westrock Coffee, a spus că tendința sucurilor murdare estompează linia dintre diferitele categorii de băuturi.
În ciuda aspectului uneori dramatic al sucurilor murdare, a spus Tallman, aromele care de obicei se descurcă bine sunt cele cu care consumatorii sunt familiarizați.
De exemplu, Blue Raspberry, un gust care există de mai bine de 50 de ani, a văzut vânzările crescând de la an la an.
Unele dintre acestea ar putea fi datorate culorii sale strălucitoare, a spus ea.
Aromele de mango sunt, de asemenea, bine primite, poate parțial din cauza aspectului său atrăgător vizual.
Coca-Cola caută să replice o parte din succesul aromelor dovedite de-a lungul timpului cu noi siropuri pentru a aromatiza înghețata moale pe baza sucurilor Barq’s Rootbeer și Fanta.
Siropul Fanta produce un gust de înghețată în stil orange creamsicle în înghețata moale vanilie.
Coca-Cola va testa acest lucru în T4 cu siropul de bere de rădăcină și alte arome urmând.
Băuturile realizate cu înghețată moale și siropuri seamănă cu slush-urile cremoase Sonic și alte băuturi premium QSR.
P popularitatea magazinelor de sucuri murdare precum Swig ar putea determina companiile de băuturi și QSR-uri să-și extindă ofertele de băuturi pentru a se apăra de rivalele în ascensiune, în timp ce simultan capturează vânzările articolelor de meniu cu marje mari.
În timp ce multă inovație în băuturi în ultimii ani s-a concentrat pe cafea rece și refreshere, mai degrabă decât pe sucurile murdare, lanțurile QSR caută să capitalizeze popularitatea crescută a băuturilor premium, personalizabile.
McDonald’s își închide CosMc’s, dar va testa unele dintre băuturile sale în 500 de restaurante în septembrie.
Yum Brands a căutat de asemenea băuturi noi ca o categorie importantă, folosind conceptul de sos KFC pentru a testa băuturi noi precum limonade, înghețate și refreshere.
Taco Bell face mișcări similare.
Pe măsură ce gigantii băuturilor introduc propriile sucuri murdare personalizate și suite de sucuri premium, mărci de restaurante ar putea să le urmeze exemplul.